DJ Slovenija Vraščen noht Vraščen noht je zelo nadležna nezgoda

Vraščen noht je zelo nadležna nezgoda

Ker zelo rad igram nogomet in pa podobne šport, se mi velikokrat zgodi, da žogo čudno brcnem, ali pa me nekdo pohodi. Temu pa sledi nekoliko poškodovan noht na nogi, kar pa se mi je sedaj že dostikrat zelo poslabšalo.

Ker sem imel nekoliko počen noht, mi ta ni več lepo rasel, kar pa je posledično doprineslo vraščen noht. To pa je še kako nadležen pojav, saj, dokler se noht ne zaraste nazaj, tako kot bi se moral, ne moram skoraj da ničesar početi.

Vraščen noht je zelo nadležna nezgoda

Vraščen noht pa sem si velikokrat že poizkušal rešiti sam doma, vendar to ni bilo vedno uspešno. Ker je ta predel noge lahko zelo boleč, sem dvakrat moral oditi tudi na operacijo za vraščen noht. Operacija sama po sebi pa ni tako naporna in dolga. Prav tako pa se izvede z anastazijo, kar pomeni da ne čutimo praktično ničesar.

Operacija za vraščen noht pa nato poteka tako, da zdravniki odstranijo del nohta, ki se je zarastel v kožo. To pa potem omogoči koži ob nohtu, da se zaceli, ter lahko nato noht normalno spet zraste v prvotno obliko.

Ta pojav je lahko še kako moteč in pa boleč, dokler ga ne ozdravimo. Zelo pa je lahko frustrirajoče, saj v času, ko nam noga oziroma prst po operaciji celi, ne moramo delati skoraj da ničesar. Že samo če stopimo na nogo, je lahko to boleče, saj damo na rano pritisk. To pa lahko traja nekje teden do dva.

Nato, po samem okrevanju in operaciji za vraščen noht, pa moramo paziti, da nekaj časa nimamo obutih ozkih čevljev, saj bi nam ti lahko stiskali nogo, ter bi se noht tako zopet narobe zarasel. To pa je zelo frostrurajoče zame, saj igram nogomet, ter so nogometni čevlji nekoliko bolj ozki, kar pomeni, da sem si moral po operaciji vzeti nekaj časa pavze.